2014. október 16.

12 tipp az érzelmi fájdalom gyógyítására
Minden fájdalom üzenetet hordoz. Amikor felismerjük, hogy pontosan mi is a szerepe, beteljesíti küldetését. Majd feloldódik, eltűnik életünkből, miközben rámutat az igazi kincsre, amit a megértéssel járó bölcsesség hordoz. Megtanít arra a leckére, amit meg kell tanulnunk, ezért már nem fogunk többé újra ugyanolyan helyzetet teremteni önmagunk számára. Ez egyszerűnek hangzik, de vajon, hogyan jussunk el idáig?
Sokan nem tudják meglátni a nehézségekben rejtőző lehetőséget. Mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a fájdalmat, pedig a fájdalom mindig egy útjelző életünk jelentős eseményeinél. A fájdalommal kapcsolatos csavar abban rejlik, hogy bármennyire is próbáljuk elkerülni, vagy megszabadulni tőle, annál jobban megteremtjük azt magunk számára, és annál hosszabb ideig szegődik társul életünkben.

A teljes tiltakozás helyett sokkal jobb hozzáállás, ha életünk természetes velejárójaként fogadjuk el a fájdalmat, a nehézségeket, a hullámvölgyeket. Ennek a gondolati mintának a megváltoztatása már jelentős változást hoz életünkbe, hiszen a fájdalom elleni küzdést felváltja az elfogadás. Ez pedig rögtön magasabb tudatszintre juttat minket, ami által könnyebben éljük meg az adott helyzetet. Az érzelmi fájdalom megtapasztalása nem jelenti azt, hogy bármi baj lenne velünk, pont ellenkezőleg, azt jelzi, hogy emberek vagyunk, akiknek lelke él, érez és fejlődik.

Ha bármilyen fájdalmat érzel, ez a 12 tanács most segíthet, hogy egy boldogabb és harmonikusabb életet tudj magadnak teremteni.

1. Légy hálás mindazért, amivel szembe kell nézned
Minden, ami ellen küzdesz, az gyengít. Ha a fájdalommal együtt járó negatív érzelmek ellen küzdesz, akkor érzelmi fájdalmad felemészt. Azonban ha képes vagy a dolgok mögé látni, és felfedezni azt a rejtett üzenetet, amit a helyzet számodra tartogat, az elfogadással teljes megértésben feloldódik fájdalmad is.

2. Adj időt magadnak
Időbe telik, amíg szívünket ismét a fényre vezetjük, és időbe telhet magának az elfogadásnak a megélése is. Nem mindenkinek könnyű, azonban amikor sikerül, az elfogadás olyan energiákat mozgósít az életünkben, ami idővel egyensúlyt teremt. Adj időt magadnak tehát a pihenésre, alvásra és a gyógyulásra is. Higgy abban, hogy minden úgy történik, ahogy történnie kell.

3. Engedd el az irányítást
Tartózkodj attól, hogy hibáztasd magad, vagy bűntudatot érezz, netán szégyelld magad azért, mert fájdalmat érzel. Ne akard irányítani az eseményeket, add át magad és a helyzetet a felsőbb erők segítségének.

Az, hogy kinek mennyi időbe telik kilépni egy érzelmi hullámvölgyből, feldolgozni egy szeretett személy elvesztését, egyénenként változó. Nincs egy általánosan felírható recept rá. Engedd meg magadnak, hogy a saját tempódban gyógyulj, és ne legyenek felesleges elvárásaid önmagaddal szemben, hogy gyorsan rendbe kell jönnöd.

4. Legyél tudatos a szenvedésben
Persze az sem jó, hogyha a fájdalom feldolgozása túl sokáig, hónapokig vagy akár évekig elhúzódik. Segít a feldolgozási folyamatban, ha megvizsgálod tudatosan az érzéseidet. A dühöt, a frusztrációt, amit érzel, és minden negatív gondolatot, ami elméden keresztüláramlik. Ne azonosulj ezekkel a gondolatokkal. Lásd magad megfigyelőként, kívülről. Tudatosítsd magaddal, hogy te nem a fájdalmad vagy.

5. Szeresd a fájdalmat
Amikor már el tudtad fogadni, és megfigyelőként tudsz tekinteni a fájdalomra, kezdd el szeretni. Lásd meg benne azt a lehetőséget, amit valójában tartogat számodra. Amikor a szeretet energiái áthatnak, idővel elmossák a fájdalmat is.

6. Tölts magaddal egy kis időt egyedül
Amikor körbevesz a fájdalom, hajlamossá válunk arra, hogy a gyógyírt a külvilágban keressük. És habár tüneti kezelésnek alkalmas lehet az olyan pótcselekvések végzése, mint hogy elmegyünk vásárolni, moziba, vagy kiöntjük a szívünket az ismerőseinknek, a megoldás kulcsa valójában önmagunkban rejlik.

Ha szeretünk valakit, szívesen töltjük vele az időnket. És mégis, önmagunkkal talán a kelleténél kevesebb időt töltünk. Ahogy a korábbi, Szeresd Önmagad című cikkemben írtam, nem tudsz mást jobban szeretni annál, ahogyan önmagad szereted.

Amikor a sötétség felhői borítják lelked udvarát, a legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz az, ha egyedül töltesz egy kis időt magaddal. Vannak olyan emberek, akik nagyon nehezen tudnak önmagukkal lenni. Mindenáron szükségük van maguk mellett valakire, még akkor is, ha ezek az emberek valójában csak pótlékok. Az ilyen embereknek pont azt kell megtanulniuk, hogy miként tudják egyedül, önmagukban is meglelni és megélni a boldogságot.

7. Merj segítséget kérni
Vedd körül magad olyan emberekkel, akik boldoggá tesznek. Amikor már tisztába kerültél magaddal annyira, hogy a másokkal való kapcsolattartás nem menekülést jelent a fájdalom elől, merj segítséget kérni a családtagoktól, barátoktól, ismerősöktől.

Ha olyan emberekkel veszed körbe magad, akik a pozitív érzéseket erősítik benned, az hozzásegít a gyógyuláshoz is. Ugyanakkor azt is el kell fogadnod, hogy néha a barátaid ismernek a legjobban, és ha igaz barátaid, akkor az őszinteségük a legnagyobb segítség lehet számodra. A segítséget nem feltétlen azt jelenti, hogy azt mondják neked, amit hallani szeretnél.


8. Hagyd, hogy a természet gyógyítson meg
Tölts több időt a szabadban, érezd bőrödön a nap sugarainak simogatását, merengj el a természet egyszerűségében, a tovatűnő felhők szépségében. Érezd, hogy valójában egy vagy vele, nem különülsz el tőle. Hagyd, hogy a természet segítőd, barátod és gyógyítód legyen, és figyelj arra, milyen érzéseket indít el benned.

9. Semmihez ne ragaszkodj
Szeress mindent, de semmit ne tekints tulajdonodnak, ne ragaszkodj hozzá, ne okozzon senki és semmi függőséget az életedben. Éld úgy minden napod, mintha az utolsó lenne, minden pillanatodat mintha az egyetlen pillanat lenne. Ha mindig a legjobbra törekszel, az élet előbb utóbb megmutatja a valódi utad.


10. A lélek más dimenzióban érzékel
Földi életünkben valójában semmi nem tart örökké, de ha e mögé tudsz látni, és lelkeddel tekintesz a történésekre, akkor érezheted, hogy a lélek vonatkozásában nincs vége semminek.

A lélektársak közötti, igazi lelki kapcsolat valójában sosem ér véget. Eltávolodhattok egymástól a térben, de a köztetek lévő lélekfonál sosem szakad el. A fizikai kapcsolatotok itt a földi síkon megszűnhet, lelketek azonban nem válik el egymástól. Mert amikor találkoztok majd, és egyszer biztos találkozni fogtok, ismét szeretettel fordultok egymáshoz.

Az Élet sokszor társainkon keresztül tanítja meg számunkra a fontos leckéket. Az, hogy egy helyzetben milyen reakciók születnek, egy kapcsolatnál mindig két személytől függ. Döntéseinket befolyásolja tudatszintünk, valamint testünk és lelkünk szabad akarata.

11. Találd meg nehézségeidben a bölcsességet
Minden fájdalom, amit megtapasztalsz, okkal történik. Keresd meg ezt az okot, lásd a lehetőséget minden nehézségben. Engedd meg a fájdalomnak, hogy jobbá és bölcsebbé tegyen.

12. Egyetlen fájdalom sem tart örökké
Ha már sikerült megfejteni az okokat, megtanultad a leckét, egy egyszerű döntés kérdése az, hogy elhatározod: jól vagy rosszul szeretnéd érezni magad életed hátralevő részében. Ne feledd, hogy a felhők mögött mindig süt a nap, sugarai eltöltenek fénnyel és szeretettel. Lásd, érezd és vágyd a napsütést, hagyd hogy a szívedig hatoljon, hogy lelked kiteljesedhessen.

Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea - Lélekmozaikok
Forrás: http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/09/24/12-tipp-az-erzelmi-fajdalom-gyogyitasara/
Themindunleashed.org


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése