A TEST JELZÉSEI - BETEGSÉGEKA betegség is az egység része?


A betegség egy negatív tapasztalat, egy kellemetlen esemény, személyiségünk elfogadhatatlan része. Kezdetben tagadjuk meglétét, mert nem vagyunk elég rátermettek, hogy teljesen megbirkózzunk vele. Betegségünket takargatjuk mások és önmagunk előtt is. Állapotunk egyre rosszabbodik, a kór következményei már beszennyezik életünk más területeit is.
Ahhoz, hogy a betegséget gyógyítani tudd, változnod kell! Az ego, ha a betegséghez alkalmazkodik, a saját széttöredezettségével válik eggyé. A széttöredezettséggel azonosulni annyi, mint kitaszítani magad az Egységből. Az elválasztás betegség. A rákos sejt is elfelejti, hogy egy szervezetben él. Független életet akar élni, önmagáért, saját jólétét fenntartva őrülten szaporodni. 
A betegség felbomlás, egyensúlyhiány. A gyógyítás integráció. A betegség gyógyuláshoz vezet. 
Sokszor egy betegség után egészségesebbek leszünk, mint azelőtt. A betegség te vagy, de a betegség nem a te valódi lényed. Gyere és tanulj belőle magadról! A probléma gyökere egyben a megoldás virága. A benned megfogalmazódó kérdés meghívja a választ, ahogy a betegség a gyógymódot. A gyógyuláshoz nem új gondolatra van szükség, hanem a gondolkodás új útjára. Változtass hozzáállásodon! Előítéletekkel nem tudod megismerni a minket körülvevő valóságot. 
Alázatosság, fogékonyság, nyitottság, hit visz előre a gondolkodás új útján. Járj rajta te is, és gyógyulj meg, válj teljessé! 

Forrás: Késmárki László: Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2012.
 Az elme és a test nem különálló - A test érzelmi energiaközpontjai

http://daisyaranykapu.blogspot.hu/2014/05/az-elme-es-test-nem-kulonallo-test.html
Milyen gyakran telnek úgy a napjaink, hogy érzünk valamit a testünkben, és megpróbáljuk kitalálni, hogy mi is lehet, de nem igazán találjuk rá a választ? Talán elmegyünk orvoshoz, és elmagyarázzuk, hogy valami történik. Elmondhatjuk, hogy szorító érzést tapasztalunk a vállainkban, fájdalmat a térdünkben, állandó gyomor- vagy hasi problémáink vannak, esetleg fáj a lábunk. Kétségtelen, hogy néha ezek valóban lehetnek fizikai eredetű dolgok eredményei, vagy esetleg annak, amit elfogyasztottunk, de sok minden elmondható a lelki- és érzelmi állapotunkról, és hogy ezek hogyan hatnak fizikai állapotunkra. Folytatás

http://daisyaranykapu.blogspot.hu/2014/06/a-csakrak-betegsegei.html
Számtalan fizikai és lelki probléma jelzi, ha nem működik megfelelően a csakrád. Ismerd meg a tüneteket! A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait. A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk. Folytatás
 
Állandóan nassolnál? Ezt jelzi vele a szervezeted
 A nassolás rabjai most megérthetik azt, hogy szervezetük ilyenkor milyen jeleket küld az alábbi útmutató segítségével. A sóvárgás sok esetben a tápanyagok hiányát jelzi.
http://daisyaranykapu.blogspot.hu/2014/08/allandoan-nassolnal-ezt-jelzi-vele.html

Hogyan tesz beteggé a félelem?
A félelmet okkal tapasztaljuk meg. Védelmet jelent számunkra, amikor egy medve üldöz bennünket, a félelem-válasz kiváltja a szervezet "küzdj vagy menekülj" működését, így gyorsabbak lehetünk a medvénél.
De van egy hír a számodra. Nincsen medve. Mindez a fejedben, a testedben van. Íme hogyan.
Lelkiállapot és betegségek
Gyakran ismételt bölcsesség, hogy a betegségek jelentős része lelki eredetű. Ebben az összefüggésben a tudomány is megvizsgálta a betegségek kialakulását és lényegében igazolta azt, amit már népi bölcsességként mindenki tudott. A tudomány Descartes óta visszariad minden olyan kutatási területtől, amely az immateriális létre, pl. a lélek létére az agysejtek működésétől függetlenül, vonatkozik. Először megvizsgáljuk mennyiben igazolta a tudomány a betegségek lelki eredetét, a továbbiakban majd azt fogjuk vizsgálni, milyen objektív bizonyítékok léteznek a lélek mibenlétére vonatkozóan. ... Folytatás

http://daisyaranykapu.blogspot.com/2014/05/lelkiallapot-es-betegsegek.html
 Tested a Lélek temploma

 ...A régi kultúrák még hittek abban, hogy a test a lélek temploma – egy szentséges tér, ahol a Lélek megnyugszik, otthonra talál. Ahol összekapcsolódik önmagával, a saját legigazabb valójával.
Ha a testünket valóban ilyen szentélyként tudnánk kezelni, nem lenne ennyi ön- és testképzavaros ember, és nem lenne ekkora piaca a plasztikai sebészetnek, szépség-, fogyókúra- és gyógyszeriparnak. ...Folytatás
 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése